Μέθοδοι Θεραπείας 

Η πολυετής εμπειρία μας στο εξωτερικό μαζί με τις πανεπιστημιακές σπουδές μας αποτελεί εγγύηση για όποιον θελήσει να επισκεφθεί το κέντρο μας. Συγκεκριμένα, ανάλογα την περίπτωση του ασθενούς, εφαρμόζουμε τις παρακάτω μεθόδους θεραπείας :

Oρθοστατική Mέθοδος Μεζιέρ(Mézières)
Με τον όρο ορθοστατική εννοούμε την θέση-στάση του σώματος...
...σε σχέση με τον χώρο και την βαρύτητα της γης. 
Η ορθοστατική είναι αυτή που μελετά την σωστή στάση του σώματος με σκοπό την πρόληψη και θεραπεία διαφόρων παθήσεων όπως:
 
 η οσφυαλγία (πόνος της μέσης),
● αυχενικό σύνδρομο,
● περιαρθρίτιδα του ώμου,
● δισκοπάθειες,
● σκολίωση,
● κύφωση, κ.α.η οσφυαλγία (πόνος της μέσης),
 
Οι οπίσθιοι μυς και ειδικότερα οι οπίσθιοι μηριαίοι με την καθιστική ζωή και την μη άσκηση χάνουν με τον χρόνο την ελαστικότητα τους με αποτέλεσμα την μετακίνηση της λεκάνης εμπρός (χωρίς να μας γίνει αντιληπτό) με αποτέλεσμα το ίδιο το σώμα για να αντισταθμίσει αυτή την παραμόρφωση (εξασφαλίζοντας την οριζοντιότητα του βλέμματος), προκαλεί μια υπερλόρδωση στην οσφυϊκή χώρα και μια αύξηση της κύφωσης στην θωρακική μοίρα με ταυτόχρονη αύξηση της φυσιολογικής λόρδωσης του αυχένα. Η ορθοστατική καταφέρνει (κάνοντας ολική διάταση των οπίσθιων μυών) να ξαναφέρει την ισορροπία σε όλο το σώμα από τα πέλματα μέχρι τον αυχένα.
Εκτός από τα εκ γενετής προβλήματα και τα βαριά τροχαία ατυχήματα η ορθοστατική μπορεί να θεραπεύσει όλα τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, κάνοντας ΑΝΑΤΑΞΗ ΣΠΟΝΔΥΛΩΝ μέσω των παρασπονδύλιων μυών και την βελτίωση της στάσης ακίνδυνα και χωρίς όργανα ή μηχανήματα. Τα αποτελέσματα στα άτομα που κάνουν αυτό το είδος της θεραπείας είναι φανταστικά και αντέχουν στον χρόνο. Στο κέντρο μας έχουμε θεραπεύσει άτομα που ήταν ένα βήμα από το χειρουργείο (δισκοκήλη), με χρόνια προβλήματα πόνου της μέσης, με προβλήματα στον αυχένα και χρόνιες κεφαλαλγίες και πάμπολλα άλλα περιστατικά.
Με την μέθοδο Μεζιέρ μπορείτε :
1. Να ανακουφιστείτε από πάμπολλες ενοχλήσεις - αϋπνίες, δυσκοιλιότητες, πεπτικές διαταραχές - ενεργοποιώντας κάποιους μυς που σήμερα αγνοείτε ακόμα και την θέση τους.
2. Να ξαναβρείτε την πρωτοβουλία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. 
3. Να επεκτείνετε τις πνευματικές σας δυνατότητες, βελτιώνοντας τις εντολές των νεύρων από τον εγκέφαλο στους μυς. Δεν πρόκειται βέβαια για τις βασανιστικές ασκήσεις που βλέπουν το σώμα σαν μέσον για να φέρει το «επιδιωκόμενο αποτέλεσμα». Πρόκειται για κινήσεις κατά τις οποίες η κούραση και η επανάληψη στις προσπάθειες έχει αντικατασταθεί από συνειδητές κινήσεις του σώματος που βασίζονται στη χαλάρωση και στην ολική διάταση της «αλυσίδας» των μυών. 
4. Επειδή κάθε παθολογική συμπεριφορά είναι μια προσωπική συμπεριφορά, κάθε θεραπεία είναι ατομική και προσωπική.
5.  Κάθε συνεδρία θα πρέπει να φθάσει στην αιτία της παθολογίας. 
6. Κάθε σύμπτωμα εμφανίζεται μετά την πάροδο κάποιου χρόνου από την αιτία, δηλαδή αργοπορημένο, γι’ αυτό κάθε συνεδρία ασχολείται με όλο το σώμα. 
7. Κάθε συνεδρία είναι διάρκειας μιας ώρας.
 
Ρεφλεξολογία
Μια πανάρχαια ολιστική φυσική επιστήμη,
...που βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα, στις παλάμες, στα αυτιά και σε άλλα ειδικά σημεία,  που αντιστοιχούν σε κάθε όργανο Π τμήμα του σώματος. Διεγείροντας συστηματικά αυτά τα αντανακλαστικά σημεία με ειδικές πιέσεις και φυσικούς χειρισμούς, απελευθερώνονται οι θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος κι έτσι επιτυγχάνουμε την ενεργοποίηση, χαλάρωση, εξισορρόπηση, υγεία και αρμονία του οργανισμού.  
 
Η ρεφλεξολογία ανακαλύφθηκε στα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, διότι ήταν ένας φυσικός και πρακτικός τρόπος αντιμετώπισης των διαφόρων προβλημάτων. Στον σύγχρονο κόσμο, η ρεφλεξολογία, όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος, διότι έρχεται συμπληρωματικά και ουδέτερα με την κλασσική ιατρική να βοηθήσει μέσα από την χαλάρωση και την εξισορρόπηση στην αυτοθεραπεία του ανθρώπινου οργανισμού.
 
Η ρεφλεξολογία βασίζεται στην ύπαρξη δέκα αντανακλαστικών ζωνών που διαπερνούν το σώμα μας. Οι ζώνες αυτές ξεκινούν και καταλήγουν σε ακριβείς μικρογραφίες του σώματος, όπως τα αυτιά, τα πέλματα και τα χέρια. Οι μικρογραφίες αυτές είναι γεμάτες με σημεία ευαίσθητα, που είναι έτοιμα να μας δώσουν μηνύματα για την κατάσταση του οργανισμού, αλλά και να στείλουν ερεθίσματα σε αυτόν, για να επιτευχθεί η ενεργοποίηση και αυτοθεραπεία του. Είναι σημαντική και ενδιαφέρουσα η γνώση των "κουμπιών" του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά και των μυστικών της αυτοθεραπείας.
 
Ειδικό μασάζ αυχένα(Pompage) 
Για τη θεραπεία του αυχενικού συνδρόμου
 
 
 
Αποτοξίνωση
Αποτοξινωτικό λουτρό ποδιών 
 
                                        Τι είναι n μέθοδος" DETOX FOOT SPA"
 
 
Η μέθοδος αυτή αποτελεί σήμερα την απάντηση της επιστήμης στο σύγχρονο αγχώδη και έντονο τρόπο ζωής και το γεμάτο χημικά και ακτινοβολίες περιβάλλον, προκειμένου ο ανθρώπινος οργανισμός να "αποτοξινωθεί γρήγορα και να ισορροπήσει". Είναι μια φυσική, αποτελεσματική και ασφαλής διαδικασία αποτοξίνωσης, η μόνη διέξοδος χωρίς χάπια, δίαιτες κτλ, προκειμένου να απαλλαγεί ο άνθρωπος από τα επικίνδυνα και άχρηστα υλικά που συσσωρεύει καθημερινά στον οργανισμό του.
 
Η προσπάθεια του οργανισμού να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των τοξινώσεων, μειώνει δραστικά την λειτουργικότητα του. Η συσσώρευση τοξινών είναι αντιληπτή με εξωτερικές και εσωτερικές ενδείξεις :
 
Εξωτερικές ενδείξεις:Ακμή, πανάδα, πρηξίματα, παχυσαρκία, άγριο ή αφυδατωμένο δέρμα, χαλάρωση, μειωμένη ελαστικότητα, ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα, όπως και σακούλες και μαύροι κύκλοι.
 
Εσωτερικές ενδείξεις: Κόπωση, αϋπνία, κακή αφομοίωση, ανορεξία, φουσκώματα, μεγάλη εξασθένηση και αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού, νευρικότητα, αδυναμία, βραδύτητα σκέψης, εύκολο κρύωμα, μυϊκοί πόνοι, στομαχικές και εντερικές δυσφορίες, θυμός χωρίς αιτία, μη φυσιολογικές αφοδεύσεις, κρυάδες.
 
Αν έχετε λοιπόν κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα τότε σημαίνει ότι το πρώτο πράγμα που απαιτείται να κάνετε είναι ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ.
 
(Παρακολουθείστε τη μέθοδο αποτοξίνωσης στο ακόλουθο βίντεο)
 
 
Η συσκευή καθαρισμού με Ιονισμό είναι ένα σύστημα που αποτελείται από μια συσκευή, μία Kεφαλή (διάταξη ηλεκτροδίων από ανοξείδωτο ατσάλι και χαλκό), Περικάρπιο, καθώς επίσης και μια Ζώνη μέσης από άνθρακα Μπαμπού. 
Κατά τη χρήση της η Συσκευή παράγει Αρνητικά Ιόντα, τα οποία βοηθούν το ανθρώπινο σώμα να αποτοξινωθεί με φυσικές διαδικασίες. Τα αρνητικά ιόντα έλκουν και αναγκάζουν μέσω των πόρων των πελμάτων τις τοξίνες αυτές, που ονομάζουμε Ελεύθερες Ρίζες, να αποβληθούν στο νερό της λεκάνης.
 
Στη ρεφλεξολογία πιστεύεται ότι στο πέλμα κάθε ποδιού υπάρχουν 2.000 πόροι και μέσω αυτών, το σώμα  κάνει προσπάθεια να αυτοκαθαριστεί από τοξίνες και βαρέα μέταλλα.
Copyright 2013 FX